Oude boeken voor nieuw speelgoed

Een aantal weken geleden liep ik op een grote rommelmarkt in Alkmaar. Op deze uitgebreide markt kom je nog wel eens wat leuks tegen. Veel mensen halen de zolder leeg of nemen de erfenis van opa en oma mee. Over het algemeen eindigt dit op een kraam waar veel niet te gebruiken spullen liggen naast een berg kinderkleding. Maar heel zelden vind je nog wat leuks. Al moet ik zeggen dat ik wel eens een schaatsboekje heb gevonden uit 1964 dat zeldzaam was.

Toch liep ik die zondag tegen iets bijzonders op, ik  had nog geen één sportboek gevonden, totdat ik op een kraam een stapeltje jaarboeken van AZ zag liggen. De vijf boeken hadden 2 titels, “De cup is van ons” en “Kampioen!”  Ik betaalde de boeken en de verkoopster (Linda) legde in het kort uit wat ze met het geld ging doen. Linda vertelt:

“Een paar jaar geleden plaatste ik een oproep op een FB(Facebook) groep ‘Gratis af te halen Alkmaar’, waarin ik voor vijf kinderen schoencadeautjes voor Sinterklaas verlootte. De response was overweldigend en ik besloot deze sinterklaasactie verder uit te breiden. Ik had ervaring met het organiseren van sinterklaasacties op wat grotere schaal en die kon ik goed gebruiken.

Zo ontstond eigenlijk spontaan een sinterklaasactie. In 2017 heb ik het gehele jaar nieuw en gebruikt speelgoed ingezameld. Van diverse mensen ontving ik donaties, ook uit mijn eigen zakelijke netwerk. Het gebruikte speelgoed verkochten en verkopen we op de rommelmarkt in het Sportpaleis in Alkmaar, waar wij het hele jaar een gratis kraam ter beschikking hebben gekregen van de organisatie.

Een hele klus die geen windeieren heeft gelegd. Afgelopen jaar hebben wij 110 kinderen kunnen verblijden met een tas met 6 cadeaus. Daarnaast hebben we een sinterklaasfeest georganiseerd waarvoor Trompetterkorps Alkmaar haar locatie beschikbaar stelde. Hier kwam de echte Sint met zijn Pieten. Het was een groot feest.

Uiteraard doe ik dit niet allemaal alleen, ik heb de FB groep Linda’s wereld opgericht waar mensen zich kunnen aanmelden. In de loop van het jaar hebben zich allerlei leuke mensen aangemeld als vrijwilliger”. 

Daarna liep ik nog wat langs andere kramen en het verhaal van Linda liet mij maar niet los. Wat kon ik voor haar doen? Ik liep terug naar haar kraam en stelde me wat uitgebreider voor en vroeg of ze belangstelling had om op de Open Magazijn Dag te komen om daar geld in te zamelen voor haar doel. Zonder enige twijfel zei ze ja.

En dit alles heeft er toe geleid dat op 14 april een aantal prachtige boeken worden geveild, die door Antiquesportsbooks.com beschikbaar worden gesteld. De veiling zal rond 14 uur plaatsvinden. Wilt u Linda een donatie geven, dan is dat ook mogelijk.

We hopen dat u er bent en wilt meedoet aan de veiling om daarmee weer veel kinderen een mooie Sinterklaas te bezorgen.

Zo maken we van oude boeken nieuw speelgoed!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie