De Olympische sportbibliotheekDe Olympische sportbibliotheek

 

 

 

 

 

 

Door Gaby Scholder (Uitgever Nederland)

De Olympisch Sportbibliotheek / OSB was van 1982 t/m 1996 de uitgeverij (Duitsland) en het verkoopkanaal van een serie prachtige naslagwerken die tot in 1996, speciaal voor heb bedrijfsleven, en voor verzamelaars over de hele wereld, is uitgegeven in 9 Europese landen, waaronder Nederland. De boeken waren in leer ingebonden en sommige hadden zelfs een gelimiteerde, exclusieve, oplage en zijn daarom voorzien van een nummer.

Maar de uitgegeven boeken behandelden niet alleen de Olympische Zomer- en Winterspelen, maar ook andere belangrijke evenementen,
zoals de WK en EK Voetbal, met in de oneven jaren de belangrijkste Tenniskampioenschappen, een Sportgala met Atletiek e.a. indoor- en outdoor sporten.

Veel boeken werden “dubbel” uitgegeven. Eén deel behandelde uitgebreid het sportevenement en het tweede deel, als essay, was ook nog voorzien van foto’s van het land waar het evenement werd gehouden.

 De boeken werden in 9 landen uitgegeven en een deel van de opbrengst ging naar de amateur / jeugdsport.   In 1986 was er al meer dan fl. 12.000.000 uitgekeerd.
Voor Nederland betekende dit een nauwe samenwerking met NOC/NSF en de KNVB.
In 1996 kwam het laatste boek, Olympische Spelen Atlanta, op de markt. Dit boek maakte onderdeel uit van een reeks van 11 naslagwerken over 100 jaar Olympische Spelen, van 1896 – 1996. In wit leer ingebonden en als extra, bij aanschaf van de complete serie, een herinneringsmunt Athene 1896, daar waar het allemaal begon!

Aanvulling door Ton Alofs: Een groot deel van de boeken zijn beschikbaar in de shop. In de week van 25 mei 2015 komen er nog een aantal unieke boeken bij. Nu al beschikbaar een uniek exemplaar met de handtekeningen van Fanny Blankers Koen en Jan Keizer (Scheidsrechter).

Voor alle OSB boeken nu in de shop klik hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie