Dick Bruynesteyn en zijn “nalatenschapje”Dick Bruynesteyn en zijn “nalatenschapje”

Tja, en dan wordt je gebeld. Ik had een bod gedaan en ik had gewonnen!! In totaal had ik 73 tekeningen gekocht van Dick Bruynesteyn.
Vanochtend (vrijdag) ben ik ze gaan ophalen en het is genieten. Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Eusebio, Cor van der Hart en wie kent hem niet… EPG.
De meest pikante tekening die erbij zit is die van Cruijff in een Feyenoord shirt met de opdruk Gouden Gids. Maar dat is niet alles. In zijn ene hand houdt hij de KNVB beker en in de andere hand de kampioensschaal. Erg pijnlijk?
Er zitten ook 15 tekeningen bij van de Nederlandse Leeuw uit 1994. Weet iemand of dat een boekje is geworden en heeft iemand dat boekje?
Een misschien wel nog leukere tekening is die van Louis van Gaal, Willem van Hanegem, Johan Cruijff en Leo Beenakker. Ze staan gevieren op een rij en kijken elkaar aan. Een prent uit 1993. Ik vermoed dat het toen ging om wie er trainer moest worden van het Nederlands Elftal(?).
En verder nog Hans van Breukelen, verschillende Ajacieden uit de jaren 50, een voor mij onbekende Spartaan of PSV-er en een mooie prent van Pelé.
Ook een zestal prenten van bekende Engelse Darters: Ik ken er geen één van, maar de verkoper herkende er wel een aantal. ze zijn bijna allemaal dik en drinken bier: Toen was darten nog een mannensport!! 🙂

Veel, veel. heel veel uitzoekwerk nog te doen en dat roept ook heel veel vragen op. Erg leuk … ik ga er meteen mee aan de gang.

Ik houd u op de hoogte van dit nalatenschapje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord