Good Old & Still Young

Jubileumboeken van sportverenigingen worden meestal in opdracht van het clubbestuur geschreven. Soms zijn er echter schrijvers die op eigen initiatief een boek over hun favoriete vereniging maken. Peter Samuel (72) is zo’n schrijver. In het zicht van het 125-jarig bestaan van HC & FC Victoria 1893 uit Hilversum stelde hij een uitgave samen, die zijn grote interesse in de voetbalsport weergeeft. Zijn boek getiteld ‘Good Old & Stil Young’ bevat voet(bal)noten bij 125 jaar HC & FC Victoria 1893, voetbalcolumns in een wat breder perspectief en ontmoetingen met drie clubcoryfeeën uit zijn actieve periode in de jaren ’60 van de vorige eeuw.

Peter Samuel was een technisch begaafde voetballer en speelde jaren bij het Hilversumse Victoria. Heel even kwam hij bij Ajax in beeld, waar hij een geslaagde proefwedstrijd speelde. Zijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding kreeg echter voorrang, waardoor zijn overstap naar het hoofdstedelijke roodwit niet doorging.

Tegenwoordig woont Samuel in Limmen(NH) en schrijft hij regelmatig artikelen, onder meer op zijn reisblog. Zijn komende sportieve uitdaging is deelname aan de MTB Cape-to-Cape-race van oktober 2019 in West-Australië (Margaret River e.o.). Over dit vierdaagse avontuurlijke evenement hoopt hij voldoende inspiratie te krijgen voor het schrijven van een volgend boek.

Schrijven gaat Samuel goed af. Eerdere uitgaven van hem zijn ‘Ervoor, Erna’, een bundel (reis)verhalen, en ‘MoeilijkeMan vs. MeijerMans’, een klucht over meningsverschil met burgemeester en wethouder. Beide boeken zijn uitgegeven bij Uitgeverij Kirjaboek in Hoogwoud. Het 75-jarig-jubileumboek van Vitesse ’22 uit Castricum (1997) is eveneens van Samuels hand. Daarnaast verschenen onder meer enkele artikelen van hem in voetbaltijdschrift Hard Gras.

Het boek ‘Good Old & Still Young’ is te bestellen – softcover (17,50 euro) of hardcover (22,50 euro) – via  deze link

Peter Samuel is op zaterdag 3 november 2018 tijdens de Open Magazijn Middag aanwezig. Desgewenst kan hij daar uw boek signeren.

2 antwoorden
 1. peter70samuel zegt:

  Als schrijver ben ik heel tevreden over mijn boek ‘Good Old & Still Young’. Sterker, ik ben trots op de fraaie uitgave van Uitgeverij Kirjaboek te Hoogwoud.
  Echte sport- c.q. voetballiefhebbers annex sportboekenverzamelaars zijn vrijwel genoodzaakt een exemplaar te bestellen. Het wordt zonder twijfel een collectors item.
  Peter Samuel, Limmen (NH)

 2. peter70samuel zegt:

  Het boek van Peter – ‘GOOD OLD &STILL YOUNG – heb ik reeds ingekeken en gelezen. Het is een prachtig, zeer lezenswaardig document geworden. Niet alleen voor iedere Victoriaan, maar zeker ook voor iedereen, die alles rond voetbal een warm hart toedraagt.
  (Victoria-legend Reggy Huguenin op facebook)

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie