De Voetbal informatiebladen

Zo af en toe, kom je weer eens iets leuk tegen. Zo kocht ik deze week de Voetbal informatiebladen.

Het losbladige abonnement was  erg populair. Elke maand werd een pakje met nieuwe bladen toegestuurd. Zo ook ging dat bij de De Voetbal informatiebladen. De samenstelling en eindredactie werd gedaan door  Hans Molenaar en de redactie was in handen van Eric Ooyman.  Ook Dik Bruynesteyn had bijdragen in de vorm van een tekeningen van voetballers. Hans Molenaar was de schrijver van onder andere Topvoetbal en Europacup  boeken. Een hele serie uitgebracht door  De Boekerij N.V. in Baarn.

Voor de verzamelaar van Dik Bruynesteyn-tekeningen is de encyclopedie een zeer mooie aanvulling. De tekening zijn allemaal in zwart wit. De foto’s zijn gemaakt door o.a. Piet van der Klooster (Voetbal International) en Robert Collette.

Het losbladig systeem werd ook wel als losbladig internationale voetbal encyclopedie aangekondigd. De eerste uitgave was in januari 1969 en daarin werden o.a. Willy van de Kuylen, Eusebio en  AC Milan beschreven. De laatste uitgave was in juni-juli 1970. Rechtsboven stond een aantal letters per onderwerp en zo kon men op heel eenvoudige wijze de bladen alfabetisch opbergen.

De losse bladen kon de verzamelaar in een 17-rings rode multomap verzamelen. Of deze mappen werden bijgeleverd of dat de abonnee het extra kon bestellen is niet duidelijk. De encyclopedie bestond uit twee mappen.

 

Heeft u aanvullingen of correcties dan zouden wij het zeer op prijstellen als u dit wilt doorgeven door een mail te sturen naar [email protected] 

 

.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie