Week van de inkoopWeek van de inkoop

europa cup 63 64De afgelopen weken zie ik steeds meer boeken uit mijn shop “verdwijnen”. “Dat is niet goed”, hoor ik u zeggen, maar het tegendeel is waar. Verdwijnen staat synoniem voor verkopen. Maar het heeft wel een klein minpuntje: de collectie wordt kleiner. En wat moet je dan doen? Inkopen!!

Nu is het niet erg makkelijk om nog aan kwalitatief mooie en bijzondere boeken te komen. Althans dat is wat je van collega’s hoort. Ik moest dit bijna beamen, totdat ik een week geleden begon met inkopen. Op Markplaats, op E-bay, op Catawiki, op vlooienmarkten, in kringloopwinkels, bij geheime adressen én gewoon bij collega antiquaraten, want dat is het voordeel als je je specialiseert: bij collega’s vind je altijd wel wat moois.

Even een kort overzichtje van wat er deze week is ingekocht:

  1. Een doos schaakboeken in verschillende talen. Ik schat zo rond de 50. Hiermee kan ik me langzamerhand gaan specialiseren in o.a. schaakboeken.
  2. En dan een boek over Cricket uit het jaar 1945 en een softball boekje van de voormalige bondscoach Nol Houtkamp.
  3. Een stapel Velo’s
  4. Enkele schaatsjaarboekjes uit 71 tot 73
  5. Een speciale AZ presentatiegids over het stadion
  6. Een Appie Happie: 3 in 1
  7. AJAX 75 jaar: deze kocht ik om 14:30 uur en verkocht ik om 15:10 uur aan een liefhebbende echtgenoot als verjaardagscadeau.
  8. En zo’n 90 tijdschriften van uitzonderlijke kwaliteit. Uit de jaren 40,50 en 60. Sportief, Revu en andere bladen

Maar als klap op de vuurpijl kocht ik een Official Report van de Olympic Games 1928. Een prachtig exemplaar waar enkele bijlagen missen, maar verder is de inhoud puntgaaf. Er is momenteel maar 1 compleet boek te koop (volgens internet) en ik heb dus een ander mooi exemplaar. O ja, maar dat had u vast al begrepen, het is een zeldzame Engelse uitgave.

Inkopen gaat natuurlijk gewoon door en ook komen er elke dag weer wat nieuwe boeken bij in de shop. De boeken die ik net heb ingekocht moeten nog een paar dagen wachten. Maar als u niet kunt wachten dan even een mailtje naar info@antiquesportsbooks.com of via Twitter @ASportsBooks.

En als u blijft kopen, dan doe ik dat ook. Veel leesplezier

Ton

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord