Verrassing uit Schiedam Verrassing uit Schiedam

svv 50 jaar0001Zo af en toe komt er weer een zeldzaam boekje op je pad. Waar ik enige tijd geleden schaatjaarboekjes uit 1964 kon inkopen, kreeg ik gisteren van een oude buurman een paar sportboekjes die hij nog op zolder had liggen. Naast het Sportfotojaarboek van 1971 en de Mysterieuze Krachten in de sport van Lotsy en Joris van der Bergh, lag er bij thuiskomst ook een jubileumboekje van SVV op tafel. SVV, de voetbalvereniging uit Schiedam, die aan het eind van de vorige eeuw failliet dreigde te gaan en moest stoppen met betaald voetbal. Wat je standaard ziet van SVV is het boekje over het 90-jarig bestaan, maar dit gaat over het 50-jarig bestaan: 1904- 1954. En met de prachtige titel: in gouden glans.

Normaliter laat ik de boeken zeker een paar uur liggen voordat ik opzoek ga naar de boeken op internet. Nu was ik heel nieuwsgierig en begon meteen te zoeken. Maar wat ik ook zocht, geen boekje over het 50-jarig bestaan. Gelukkig heb je dan nog altijd de kenners in het netwerk en na die gemaild te hebben, kreeg ik een naam van dé SVV verzamelaar. Even googlen en ik vond een exemplaar bij Zwiggelaar, het veilinghuis.

Ik heb de gulle gever nog aangesproken en gevraagd of hij het echt weg wil doen. “Ik heb er nog gevoetbald in mijn jeugd” geeft hij aan. “Doe er mee wat je wilt”. Nou dat laatste weet ik wel en wat dar is dat laat ik weten als we het verkocht hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie