RuilenRuilen

Ruilen.

Als verzamelaar is je blik altijd gericht op nieuwe stukken voor je verzameling. Ook ik maak mij daaraan schuldig. Nou ja schuldig vaak is het toch ook zo iets van de jacht is leuker dan de vangst.

Ter voorkoming van misverstanden dit geldt voor mijn verzameling, mijn vrouw staat hier buiten.

Al weer een aantal jaren geleden ging ik, samen met een van mijn beste vrienden die momenteel  de tijd van zijn leven heeft nu zijn club gisteravond kampioen geworden is , naar de open dag van FC Utrecht.  Ik mag dan fan zijn van de hoofdstedelijke trots maar daarom haat ik andere clubs niet.

In tegendeel  zeker nu mijn zoon en kleinzoon met een stadiontoer in Nederland bezig zijn , waarbij ik mij soms aansluit , is het vaak een  feest van herkenning en zie ik in al die fans van andere verenigingen  toch  een beetje van mij zelf terug.

Afijn wij naar de open dag van FC Utrecht. In de berichtgeving hadden we gelezen dat er op deze open dag een kleine verzamelmarkt zou zijn .

Tot onze  grote verbazing en verassing was er een kraampje waar allerlei Ajax artikelen verkocht werden. We vonden daar een enorme schoenendoos met foto’s, van allerlei formaat , van trainende maar ook in huiselijke kring verblijvende Ajax spelers. Cruijff, Koeman, Van Basten en nog twee elftallen aan spelers gingen aan mijn oog voorbij.  Uiteraard ging de doos mee naar huis. Ook won ik met een spelletje nog een pennenset. Echter na twee dagen begon de pen die ik, als echte pennenlikker, direct ter hand had genomen te lekken. Niet door het likken maar gewoon spontaan  een blauwe vlek veroorzakend op mijn broek.

Thuis werden de  foto’s doorgenomen en bewonderd maar echt iets op dat moment er mee doen lukte niet. Mijn jongste dochter was druk bezig met haar uitzet en ik kreeg daardoor te maken met het angstbeeld van iedere verzamelaar “ruimte tekort”.  En daardoor verdween de doos naar de achtergrond.

En toen op een gegeven moment een verzamelaar uit Den Helder Martin B  geheten voorstelde de doos te ruilen tegen andere wat handzamer memorabilia ging ik daar op in. En zo verhuisde de doos , met foto’s,  naar Den Helder.

Echter enige jaren later en Martin B door ruimte tekort moest kiezen tussen twee verzamelingen

verloor de doos weer de strijd. Martin B deed de doos met foto’s over aan een andere verzamelaar Martin H uit Purmerend.

Martin H moest in die tijd  veel ’s nachts werken maar had daarbij door de aard van zijn werk de tijd om de foto’s te rangschikken en op een zeer mooie manier op te bergen. Bij iedere foto kwam een tekst met  de belangrijkste  gegevens over de betrokken speler en de foto’s , nu uit de doos komende, werden netjes met fotohoekjes vastgezet. Verdeeld over vier ordners  echt mooi.

Wel U raad het al. Martin H moest door ruimtegebrek gedwongen zijn verzameling inkrimpen.

De clubs doen daar overigens al aardig aan mee door de programma’s steeds kleiner te maken.

Maar Martin was daar niet mee geholpen dus …………. de foto’s moesten weg.

En ja nu mijn dochter, met uitzet en man, haar nieuwe huis hadden betrokken, mijn zoon die haar tussen twee huizen in haar plaats had ingenomen  maar ook na ongeveer een jaar naar zijn nieuwe huis was gegaan beschikte ik over een zee aan ruimte en ja inderdaad de foto’s , maar nu voorzien van tekst , kwamen thuis bij mij Martin G.

Ik zou bijna zeggen met drie Martins is de cirkel rond maar ik kan niet dichten dus dat laat ik maar achterwege.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie